Thursday, June 13, 2013

Burger Bakar Abang Burn, Seksyen 7, Shah Alam


Dah lama rasanya kami Crew Jom Makan-makan (JMM) tak perkena burger kan? Kali ni kami berpeluang merasa burger yang agak terkenal iaitu

Burger Bakar Abang Burn
PG 23,
Jalan Plumbum U7/U,
Seksyen 7, 
Shah Alam,
Selangor
Masa Operasi adalah 5 petang ke 12.30pagi
Twitter : @AbangBurn

Klik untuk pembesaran
Cerita dia kawan baik kami tiba-tiba berhajat nak belanja. Kami ni pantang diajak kawan-kawan. Tanpa segan silu kami terima dengan tapak tangan yang terbuka.

Crew JMM sampai lebih kurang pukul 8.00malam. Masa ni tak ramai orang sangat. Memang plan macam tu. Takdelah kalut-kalut nak cari tempat kosong kan. Datang, order, makan dan lepak. Memang power crew JMM rancang.
Tak ramai lagi.
Kami sempatlah usha menu-menu yang ada kat situ.





Lepas kami usha-usha tu, crew JMM kali ini memilih untuk mencuba Supremo Cheesy Beef dan Burn Cheese Lamb. Dan kami tambah MeatBall Abang Burn 2. Fuhh memang layan nafsu betul crew JMM masa itu.

Kat sini korang kena layan diri, so order terus kat kaunter dan bayar. Korang kena bagitau awal-awal la kat mana meja korang nak duduk kan. Yang bestnya kat sini, korang cume perlu tunggu paling lama 15 minit sahaja. Takdela azab sangat kan? Terbaiklah Abang Burn ni.

Lepas 15 minit crew JMM tunggu. Hasilnya kami dapat apa yang kami order.

Contoh nombor meja

Burn Cheese Lamb spesial yang dorang silap bagi.

MeatBall Abang Burn

Supremo Cheesy Beef yang silap bagi

Supremo Cheesy Beef yang sebetulnya.
Kesalahan kecil macam ni sepatutnya kalau boleh elakkan. Nasib baik kawan baik kami tu dah pernah makan, so dia tahu yang dapat burger yang silap. Kalau yang tak tahu macam mana? Yang tak boleh makan kambing termakan kambing. So, please take note ye.


Air kat sini harga RM1.00. Korang boleh pilih air yang disediakan

Yang pemurah tapi segan-segan pula. Benci tau.
Mantap kan?

Alhamdullilah!

Fuhh!!
Lepas hampir sejam crew JMM menjamu selera kat situ, lepas bertepuk tampar, komen mengomen. Crew JMM berpuas hati. Sampai ke kepala la naik rasa burger yang korang makan tu. Power tak power burger ni. Bukan sahaja perut korang tapi kepala pun boleh rasa kan. Cuma bab patty burger tu sahaja.

Bahagian rotinya kami tak berapa puas hati. Mungkin kerana roti nya telah dipanaskan terlalu awal kerana kami dapat yang dah sejuk. So, agak kurang sikitlah nak perabis tang roti tu.

Meatball memang mantap walaupun kami tengok meatball dia takde langsung bentuk ball. Lebih kepada MeatMainBuatAsalkanBolehMakan sahaja. Haha, itu tak penting yang penting sedap kan? Cuma mungkin yang tak berapa layan pedas boleh rasa sos blackpaper dia yang agak kuat.Kami agak sahaja, korang yang tentukan. 

Kesimpulannya, korang patut cuba tempat ni. Pantas, power, sejuk dan mantap.

Selamat menjamu selera dari kami Crew Jom Makan-makan.

Sumber gambar lain: Google Images

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...