Monday, June 25, 2012

D'One Steak, Seksyen 7, Shah Alam


Penulis asal : Hajar Osman
Edited by : skulluv



Hai korang! Kali ini kami sempat terjah ke sebuah restoran yang bernama D'One Steak di Seksyen 7 lama, Shah Alam.

Kenapa tempat ini menjadi pilihan kami? Sebab kami nak mencuba western food di sini..Jom kita tengok makanan yang ada di sini apakah yang menjadi kami? Jom baca!

Ini adalah di antara menu yang disajikan di D'One steak.
Menu

Menu

Menu

Menu

Menu

Menu

Menu

Menu
Nampaknya crew JMM sedang menunggu makanan mereka dengan penuh senyuman di muka. =)





Korang semua cuma perlu order sahaja makanan yang korang suka dan yang dibawah ini pula adalah makanan yang menjadi pilihan kami di sini.

Burger Daging

Nampak menarik kan? Presentation pun agak cantik

Itu jela yang ada


Chicken Chop

Nampak cantik kan? Rasa belum tahu lagi tau.


Crew JMM memilih air Carrot susu, mangga dan fresh orange sebagai pencuci gigi. Haha

Carrot Susu
Mangga
Fresh Orange
Salah seorang crew JMM cuba update blog JMM guna opera mini beliau

Burger tak SEDAP!

Sedap jugak!

Air pun sedap. Tu boleh licin baik punya


dari segi presentation, cantik dan ok. Layanan pun Ok. Makanan Ok tapi salah seorang crew cakap sos blackpepper tak pekat. Yang makan burger pula cakap burger tak sedap.

Walaupun mereka berdua kurang suka tapi makan habis jugak.hihi. Jangan marah. Aku tak suka sangat coleslow kat sini sebab kurang rasa. Yang lain-lain tu Ok. Air mango kat sini memang sedap dan berbaloi dengan apa yang korang bayar. Air-air buah yang lain pun ok. Korang patut cuba! Harga pulak berpatutan dengan yang korang bayar. Lupa nak bagitau yang dekat sini ada wi-fi tau. Bolehla korang online percuma.. 

Sekian saja dari kami kali ini..Nanti kami try tempat lain pula. SELAMAT MENCUBA! =)

Nota kaki : Penulis merupakan salah seorang crew JMM yang tidak suka menulis. Beliau selalunya dikerahkan oleh penulis JMM  yang lain untuk mengambil gambar ketika di lokasi. Jika anda merasakan beliau ada perlu diperbaiki silalah komen di ruang komen.hehe. Dan jika anda juga berminat menulis di blog ini, pun komen di ruang komen. TQ


8 comments:

  1. try mkn fast food dekat ss2 murni petaling jaya.. sedap, kenyang n murah..

    ReplyDelete
  2. insyallah boleh dicuba nanti. tq for suggestion.

    :)

    ReplyDelete
  3. memang sedap kat ss2 p.j tu..aku dh try dua kali..mcm2 menu ade..

    ReplyDelete
  4. Blh bg alamat x yg kat SS2 P.J tu...

    ReplyDelete
  5. Blh bg alamat x yg kat SS2 P.J tu...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...