Wednesday, July 18, 2012

TAT NASI AYAM


Kepada peminat-peminat nasi ayam, mai sini aku nak habaq.. kat seksyen 23 shah alam ada satu kedai nasi ayam yang sedap. Nama kedai ni TAT NASI AYAM. Rugi ang tak cuba. 

Ni sejarah TAT NASI AYAM Shah alam :

TAT NASI AYAM Shah alam ni adalah francais ke-11. Banyak dah tu. Francais shah alam ni di buka secara rasmi pada 24 jun 2011. Pengusaha asal adalah orang melayu yang bersal dari kedah yang telah mengusahakan perniagaan ni sejak 8 tahun yang lalu. Restoran TAT NASI AYAM ni merupakan restoran bajet sebab harga yang tak mahal sangat, standard la kata orang.

Ni alamat aku nak bagi. Jangan lupa cari kedai ni ye.. Bawak kawan-kawan,keluarga,kekasih dan semua mai makan nasi ayam kat sini ye. Jangan malu nak cuba,rugi tau......

Alamat kedai :
Jalan Pelabur B 23/B, (Seksyen 23), Shah Alam, Selangor, 40380

Dari tepi jalan, korang dah boleh nampak signboard ni
menu utama
pilihan minuman

pilihan makanan


Disini bukan sekadar menjual nasi ayam saja, tengok kat atas tu.. PASEMBOR&SAYUR PANAS pun ada dijual kat sini.

Tak lupa kepada peminat-peminat satay Setia dan Rawang Burger Bakar, korang juga boleh mendapatkan makanan kegemaran korang disini. Otak-otak dan sata pon ada dijual disini tau. Bila korang datang, memang banyak pilihan makanan untuk korang. Pilih je nak makan apa, kat sini ada. Senang kan kalau macam ni? Ini adalah antara menu-menu khusus yang ada :


Nasi Ayam RM4.50


Char Kuey Teow RM4.50



Mee/Bihun/Kuey Teow Sup RM4.00



Laksa Utara RM4.50

Sate Ayam/Daging/Perut/Kambing RM0.60-RM1.00

Otak2 RM0.70/pcs

Western Chic. Chop RM5.50

Lamb Chop RM8.50


Gerai satay setia
abang tu tengah bakar satay untuk pelanggan. Satay dia memang sedap. Cubalah!

Gerai Rawang Burger Bakar

Milo Ais
Teh Ais
Teh O Ais

Hidangan Nasi Ayam bersama Sup yang sedap

Hidangan ayam untuk nasi ayam. Walaupun presentation ayam tak cantik tapi sedap.

Hidangan ayam kami
Satay ayam yang berharga RM0.60 secucuk dan Nasi impit RM1.00 sebungkus

Masa ni satay daging dah habis, jadi kami order satay ayam dengan nasi impit. Satay ayam kat sini memang sedap.Ayamnya memang terasa ayam. Sedaplah! Rasa pun cukup rasa. Gerai satay ni dibuka waktu petang sampai malam. Jangan cari waktu tengahari, takde tau. Mesti cuba. Satay daging berharga Rm0.70 kalau tak silap.

Kuah kacang yang dimakan bersama satay dan nasi impit
Rawang burger bakar. Roti yang dibakar garing. Sedap



Nasi goreng ayam. Sedap jugak



Sotong kangkung yang berharga RM6.00 ( pinggan kecil)
Sata yang berharga RM2.00 secucuk.



Nasi goreng yang dimakan bersama burger

Tangan yang nak menghabiskan Satay yang sedap..


Nasi ayam yang telah dilicinkan
Kepada peminat nasi ayam, silalah mencuba hidangan nasi ayam disini. Tak rugi korang semua cuba. Aku ada bawak family aku terutama mak yang cerewet tentang makanan datang sini dan mak aku tak komen tak sedap. ( Diwariskan kepada aku pulak).Maknanya sedapla makanan kat sini. Habis pula mak aku makan. Hehe. 

Selamat mencuba tau!

14 comments:

  1. dah agak dah asai kedah nasi ayam tu. sebab kt sp pon ada satu.

    ReplyDelete
  2. takde guna ada kat sp kalau tak pernah g.

    ReplyDelete
  3. nak tau Sapa tok guru tat naSi ayam??? org kedah jugak... uncle tat ni dapat reSepi free je... Skrg da kaya rayo :)

    ReplyDelete
  4. kira ok la tu, menggunakan resepi dengan berguna.hehe

    ReplyDelete
  5. dulu gi skola aq naik bus dia la.. kening tebal mata bulat.. skali tengok cam garang je uncle tat tu HAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. asal uncle tat ni kedah area mana yer?

      Delete
    2. aloq staq bro.. mergong ~

      Delete
  6. Tuah ayam nampak di kaki,
    Tuah manusia siapa tahu.

    respect uncle ^^TAT^^

    ReplyDelete
  7. Salam,

    Jemput ke Warung Ayam Penyet Mar di Kampung Melayu Sg. Buloh.
    Rasai keenakkan puyuh penyet, keli, talapia, bawal, kembung dan ayam penyet yg di perap dgn rempah giling,
    terasa rempah hingga ke tulang. Sotong dan udang penyet kami menggunakan tepung tempura yg terbaik.

    Satay kambing dan satay ayam menggunakan resepi asli jawa timor..kacang di sangai dan di giling bersama rempah asli jawa timur..enak di makan bersama nasi panas2...

    http://ayampenyetmar.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Tuanpunya nasi ayam tat cawangan jln sultanah, alor setar , sila tegur cashier anda pd jm 11pg 7/2/15, suka short change customer. Walaupun jumlah baki yg dipulangkan hanya short RM1, tetapi memberi imej yg tidak baik kpd perniagaan. Saya tetap akan mengunjungi perniagaan anda sebab saya suka nasi ayam tat....best.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...