Thursday, September 20, 2012

Chatime Sungai Petani

Adakah anda suka berbual sambil menikmati minuman sejuk berasakan teh? Jika ya, Chatime adalah jawapanya. Chatime adalah kedai minuman berasaskan teh yang berasal dari Taiwan. Sehingga kini terdapat hampir 510 cawangan Chatime dari seluruh 15 negara. Walaupun teh adalah main menu bagi Chatime, ia juga menyediakan menu minuman lain seperti milk tea, smoothie, fresh tea, qq jelly, fruit tea, refreshing juice, mousse dan oriental pop tea.

Di Malaysia, terdapat beberapa cawangan Chatime dan salah satunya adalah di Sungai Petani, Kedah. Penulis bersama rakan sempat singgah untuk merasa sendiri kehebatan Chatime yang ramai orang cakap sedap.

Penulis telah mencuba strawberry choco milk tea, sementara rakan pula mencuba orange QQ Jelly.


Rasa bagi strawberry choco milk tea boleh tahan jugak sedap, ditambah pulak dengan bubble, menjadikanya lagi sedap. manakala orange QQ Jelly jugak boleh tahan sedap. Kesimpulanya betullah sedap. 

yang menariknya pasal chatime ni, ia merupakan tempat lepak sebab ada serving minuman jer, makanan tiada. jadi lepaklah dengan member-member sampai bosan dalam tu. decoration kedai jugak boleh tahan. cuma yang slack sikit kat cawangan sungai petani ni kerusi-kerusi dengan meja-meja tak banyak. jadi kena berebut juga lah. pastu tak boleh lepak lama-lama kesian dekat custemor lain.

Chatime SP

Kapel kalaw nak ngedate pon bole kat sini.

pekerja tekun menyembang.




keismpulanya, siapa yang suka coolblog, sukalah chatime. gua ada jugak terpikir nak bukak kedai macam ni. nama kedainya CikTeaMah Cafe. ok tak?

facebook chatime: www.facebook.com/chatimemalaysia
website chatime: www.ichatime.com/

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...